Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 6.7g0.2kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g25g4.9kcal0g1.6g0g0g
Hunaja 27g89kcal0.1g21.8g0g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 34g299kcal0g0g33.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g785g471kcal11.8g102.1g0.8g7.1g
Palsternakka 279g178kcal1.4g32.9g1.1g12.6g
Sipuli 187g57kcal2.3g9g0.4g3.2g
Porkkana 522g171kcal3.2g29g1g13.3g
Lanttu 241g70kcal2.4g11.1g0.7g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4257g3074kcal42.4g415g120.4g81g
Valittu annoskoko2128g1537kcal21.2g207.5g60.2g40.5g
Annoskoko puolitettuna1064g769kcal10.6g103.8g30.1g20.3g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912