Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 7.5g0.2kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g28g5.5kcal0g1.8g0g0g
Hunaja 30g99kcal0.2g24.2g0g0g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 38g332kcal0g0g37.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g873g524kcal13.1g113.4g0.9g7.9g
Palsternakka 310g197kcal1.5g36.6g1.2g13.9g
Sipuli 208g63kcal2.6g10g0.4g3.5g
Porkkana 580g190kcal3.6g32.2g1.2g14.8g
Lanttu 268g77kcal2.7g12.3g0.8g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4730g3416kcal47.4g461g134g89.8g
Valittu annoskoko2365g1708kcal23.7g230.5g67g44.9g
Annoskoko puolitettuna1183g854kcal11.9g115.3g33.5g22.5g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912