Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 7.9g0.2kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g29g5.8kcal0g1.9g0g0g
Hunaja 32g105kcal0.2g25.6g0g0g
Oliiviöljy 26g234kcal0g0g26.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40g351kcal0g0g39.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g922g553kcal13.8g119.9g0.9g8.3g
Palsternakka 328g208kcal1.6g38.7g1.3g14.7g
Sipuli 219g66kcal2.7g10.5g0.4g3.7g
Porkkana 613g200kcal3.8g34.1g1.2g15.6g
Lanttu 283g82kcal2.8g13g0.8g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3610kcal49.8g487.4g141.2g94.8g
Valittu annoskoko2500g1805kcal24.9g243.7g70.6g47.4g
Annoskoko puolitettuna1250g903kcal12.5g121.9g35.3g23.7g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912