Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 11g0.3kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g39g7.7kcal0g2.5g0g0g
Hunaja 42g139kcal0.2g33.9g0g0g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 53g464kcal0g0g52.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1222g733kcal18.3g158.8g1.2g11g
Palsternakka 434g276kcal2.2g51.2g1.7g19.5g
Sipuli 291g88kcal3.6g13.9g0.6g4.9g
Porkkana 812g265kcal5g45.1g1.6g20.7g
Lanttu 375g108kcal3.7g17.2g1.1g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6622g4782kcal66.2g645.2g187.4g125.6g
Valittu annoskoko3311g2391kcal33.1g322.6g93.7g62.8g
Annoskoko puolitettuna1656g1195kcal16.6g161.3g46.9g31.4g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912