Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 1.1g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g4.1g0.8kcal0g0.3g0g0g
Hunaja 4.5g15kcal0g3.6g0g0g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g131g79kcal2g17g0.1g1.2g
Palsternakka 47g30kcal0.2g5.5g0.2g2.1g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana 87g28kcal0.5g4.8g0.2g2.2g
Lanttu 40g12kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana709g512kcal7g69g20g13.4g
Valittu annoskoko355g256kcal3.5g34.5g10g6.7g
Annoskoko puolitettuna177g128kcal1.8g17.3g5g3.4g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912