Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 14g0.3kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g50g10kcal0g3.2g0g0g
Hunaja 54g178kcal0.3g43.6g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 68g597kcal0g0g67.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1571g942kcal23.6g204.2g1.6g14.1g
Palsternakka 558g355kcal2.8g65.8g2.2g25.1g
Sipuli 374g113kcal4.7g17.9g0.7g6.3g
Porkkana 1044g341kcal6.5g58g2.1g26.6g
Lanttu 482g139kcal4.8g22.1g1.4g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8514g6148kcal85.6g829.6g241g161.6g
Valittu annoskoko4257g3074kcal42.8g414.8g120.5g80.8g
Annoskoko puolitettuna2129g1537kcal21.4g207.4g60.3g40.4g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912