Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g58g12kcal0g3.8g0g0g
Hunaja 63g210kcal0.3g51.2g0g0g
Oliiviöljy 53g467kcal0g0g52.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 79g701kcal0g0g79.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1845g1107kcal27.7g239.8g1.8g16.6g
Palsternakka 655g417kcal3.3g77.3g2.6g29.5g
Sipuli 439g133kcal5.5g21.1g0.9g7.5g
Porkkana 1226g401kcal7.6g68.2g2.5g31.3g
Lanttu 566g163kcal5.7g26g1.7g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7221kcal100.4g974.8g283.4g190.2g
Valittu annoskoko5000g3610kcal50.2g487.4g141.7g95.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1805kcal25.1g243.7g70.9g47.6g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912