Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 18g0.5kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g66g13kcal0g4.3g0g0g
Hunaja 72g238kcal0.4g58.2g0g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 90g796kcal0g0g90g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2094g1256kcal31.4g272.2g2.1g18.8g
Palsternakka 744g473kcal3.7g87.8g3g33.5g
Sipuli 498g151kcal6.2g23.9g1g8.5g
Porkkana 1392g455kcal8.6g77.4g2.8g35.5g
Lanttu 642g185kcal6.4g29.5g1.9g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11352g8197kcal113.6g1106.6g321.6g215.8g
Valittu annoskoko5676g4099kcal56.8g553.3g160.8g107.9g
Annoskoko puolitettuna2838g2049kcal28.4g276.7g80.4g54g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912