Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g8.2g1.6kcal0g0.5g0g0g
Hunaja 9g30kcal0g7.3g0g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 11g100kcal0g0g11.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g262g157kcal3.9g34g0.3g2.4g
Palsternakka 93g59kcal0.5g11g0.4g4.2g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana 174g57kcal1.1g9.7g0.3g4.4g
Lanttu 80g23kcal0.8g3.7g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1419g1025kcal14.2g138.4g40g27g
Valittu annoskoko709g512kcal7.1g69.2g20g13.5g
Annoskoko puolitettuna355g256kcal3.6g34.6g10g6.8g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912