Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 2.6g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g10g1.9kcal0g0.6g0g0g
Hunaja 11g35kcal0.1g8.5g0g0g
Oliiviöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g116kcal0g0g13.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g305g183kcal4.6g39.7g0.3g2.7g
Palsternakka 109g69kcal0.5g12.8g0.4g4.9g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Porkkana 203g66kcal1.3g11.3g0.4g5.2g
Lanttu 94g27kcal0.9g4.3g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1655g1196kcal16.6g161.4g46.6g31.4g
Valittu annoskoko828g598kcal8.3g80.7g23.3g15.7g
Annoskoko puolitettuna414g299kcal4.2g40.4g11.7g7.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912