Rahka-raparperipiirakka
Rahka-raparperipiirakka
Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.
Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.
Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa
Mummeli