Jauhelihasapuska
Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.
Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.
Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.
Perään vaikkapa maustepippureita.
Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.
Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.
Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.
Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.
Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.
On ruokaisampaakin.
Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.
Hyvää on, hamp-hamp.
Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa
Cilly