Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g210g756kcal30.2g123.7g14.7g19.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 875g399kcal26.3g42g13.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 525g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g2310kcal113g331.4g55.6g39.4g
Valittu annoskoko1610g1155kcal56.5g165.7g27.8g19.7g
Annoskoko puolitettuna805g577kcal28.3g82.9g13.9g9.9g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103