Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g420g1512kcal60.5g247.4g29.4g39.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1750g798kcal52.5g84g26.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1050g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g4619kcal226g662.8g111.4g79g
Valittu annoskoko3220g2310kcal113g331.4g55.7g39.5g
Annoskoko puolitettuna1610g1155kcal56.5g165.7g27.9g19.8g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103