Kinnku-pekonipiiras
Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.
Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.
Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.
Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:
3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni
Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa
Centrum