Herkkusienivuoka
Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.
Mausta, esim.
timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.
Keitä riisi puolikypsäksi.
Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.
Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.
Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.
Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.
Mausta, esim.
viherpippurilla.
Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa
Kanerva2