Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)651g534kcal11.7g114.6g0.7g6.5g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.4g0.3g3.8g
Sianliha keskiarvo 325g711kcal59.5g0g53g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.5g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Sipuli 60g18kcal0.8g2.9g0.1g1g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2896g2645kcal146.6g252.8g109.6g22.6g
Valittu annoskoko1448g1323kcal73.3g126.4g54.8g11.3g
Annoskoko puolitettuna724g661kcal36.7g63.2g27.4g5.7g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129