Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)976g802kcal17.6g171.8g1g9.8g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Sianliha keskiarvo 488g1066kcal89.2g0g79.6g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5.3g15kcal0.6g0.8g1.1g0g
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 376g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4344g3969kcal219.8g378.8g164.8g34g
Valittu annoskoko2172g1984kcal109.9g189.4g82.4g17g
Annoskoko puolitettuna1086g992kcal55g94.7g41.2g8.5g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129