Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)1139g935kcal20.5g200.5g1.1g11.4g
Porkkana 263g86kcal1.6g14.6g0.5g6.7g
Sianliha keskiarvo 570g1244kcal104.1g0g92.8g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 6.1g18kcal0.7g0.9g1.3g0g
Sipuli 105g32kcal1.3g5g0.2g1.8g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5068g4630kcal256.4g442g191.8g39.8g
Valittu annoskoko2534g2315kcal128.2g221g95.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna1267g1157kcal64.1g110.5g48g10g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129