Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)1302g1069kcal23.4g229.1g1.3g13g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Sianliha keskiarvo 651g1422kcal119g0g106.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7g21kcal0.8g1.1g1.5g0g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5792g5291kcal293.2g505.4g219.4g45.4g
Valittu annoskoko2896g2646kcal146.6g252.7g109.7g22.7g
Annoskoko puolitettuna1448g1323kcal73.3g126.4g54.9g11.4g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129