Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)2600g2135kcal46.8g457.6g2.6g26g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Sianliha keskiarvo 1300g2840kcal237.6g0g211.9g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 14g41kcal1.5g2.1g2.9g0.1g
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11568g10567kcal585.2g1009.2g438.2g91g
Valittu annoskoko5784g5284kcal292.6g504.6g219.1g45.5g
Annoskoko puolitettuna2892g2642kcal146.3g252.3g109.6g22.8g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129