Kotoinen voileipäkakku
Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.
Kuori ja pilko sitten omena sekaan.
Lisää seokseen purkilinen viiliä.
Mausta.
Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.
Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.
Mausta.
Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.
Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).
Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).
Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.
Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.
Lisää toinen täyte.
Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.
Koristele päälikerros jos haluat.
Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.
*
Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.
Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.
Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.
Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.
Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa
Kanerva2