Lasange koti
Jauhelihakastike
1. Ruskista jauheliha yksikseen, lisää jauhelihamauste, purkki tomaattimurskaa ja 1 dl vettä, jolla olet putsannut tomaattimurska purkin.
Käytä puolet ilmoitetusta suolamäärästä maustamiseen eli vain 5g.
Juustokastike
2. Rypsiöljyyn sekoitetaan jauhot ja voimakkaasti sekoittaen maito, jotta ei tule kokkareita.
Sekoita joukkoon suurin osa juustoraaste ja mausta lopulla suolalla ja aromisuolalla.
Huom! Jätä juustoraastetta, että voit laittaa sitä vielä lasangen päälle.
Rakentaminen
3. Laita jauhelihakasteketta alimmaiseksi, levy kerros, juustokasteketta ja levy kerros.
Toista kertaalleen ja levitä juustokastikeen päälle vielä viimeiseksi loput juustoraasteesta.
4. Anna olla uunissa noin 30 min 225 asteessa.
Tarkkaile, ettei pinta ala tummua liikaa.
Voit peittää leivinpaperilla, jos tummuu.
Anna vetäytyä peitettynä noin 10-15 min ennen tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa
Iceocean