Mehevä kasvispaistos
Pohja:
noin 70 g margariinia
1½ dl vettä
½ tl suolaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata kuitupitoisemmalla grahamjauholla tms.)
2 munaa
Täyte:
1 sipuli
noin 200g tuoreita herkkusieniä
1 (noin 350 gramman) kesäkurpitsa
(tilkka öljyä)
1½ tl kirveliä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
100 g kevyttä valkosipulituorejuustoa
2 munaa
2 tomaattia (osan tai kaikki voi korvata paprikalla)
2 dl kevytjuustoraastetta
1. Kiehauta rasva, vesi ja suola kattilassa.
Lisää kiehuvaan seokseen kaikki jauhot kerralla nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
Anna taikinan jäähtyä.
2. Vatkaa jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella.
Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Hienonna sipuli.
Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi (voit myös hienontaa ne tehosekoittimessa).
Suikaloi kesäkurpitsa.
4. Laita paistinpannulle tilkka öljyä (vajaa tl riittää) ja paista siinä sipuli ja herkkusienet.
Lisää joukkoon porkkanaraaste ja kesäkurpitsat.
Anna hautua muutama minuutti.
5. Mausta seos kirvelillä, suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Jäähdytä seosta hetki ja lisää sitten kananmunat.
Sekoita massa tasaiseksi.
6. Kaada täyte piirakkapohjalle.
Viipaloi tomaatit (ja/tai paprika) ja asettele ne täytteen päälle.
7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa ala- tai keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1659 grammaa
Bicca