Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton
Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.
Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.
Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.
Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.
Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).
Lisää puolukat (200g, 4dl).
Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.
Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.
Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
(Resepti ruokapirkasta)
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa
Winda