Quiche Lorraine
Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.
Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.
Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.
Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.
Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.
Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.
Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.
Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.
Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.
Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa
Mamisan