Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Suppilovahveropasta, Salla

Tarvikkeet: kattila, paistinpannu, leikkuuveitsi, leikkuulauta.

Ruskista pilkottu pekoni rapeaksi.

Jos pekonin rasva tässä haihtuu liiaksi, lisää kesäkurpitsaa varten tilkka öljyä.

Paista ohueksi suikaloidut kesäkurpitsaviipaleet niin kypsiksi, että niihin tulee ruskeita täpliä.

Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, joten jonkin aikaa tähän menee.

Kun kesäkurpitsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää pilkottu sipuli.

Muista laittaa samaan aikaan vesikattila kiehumaan, ja lisää spagetit kiehumaan abt samaan aikaan kun lisäät sipulit.

Sipulia ei mielestäni tarvitse paistaa ruskeaksi, semmoinen kevyesti kuullotettu on sopivaa.

Eli pannun lämpöä voi tässä vaiheessa alentaa, ettei sipuli pala - pekoni ja kesäkurpitsahan ovat jo kypsiä.

Lisää puhdistetut sienet kesäkurpitsa-pekoni-sipuli-pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes sienten neste on haihtunut.

Lisää kuohukerma, jatka nestettä esim.

valkoviinillä, vedellä, maidolla.

Mausta mielesi mukaan, esim.

suola, mustapippuri, persilja käyvät hyvin.

Valuta kypsä spagetti ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Lautaselle voi ripottaa vielä parmesaanijuustoa.

Kevenee, jos jättää pois pekonin, käyttää vähemmän rasvaa, vaihtaa kuohukerman kevyeen ruokakermaan.

Minun mielestäni silloin kärsii myös maku.

Tätä reseptiä on helppo soveltaa, joten oman optimaalisen keveys/makukombinaation löytää varmasti jokainen.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 198 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot35g102kcal4.9g0.4g9.1g0g
Kesäkurpitsa, tuore175g30kcal1.1g4.4g0.7g1.2g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Spagetti, Barilla100g350kcal12g72.2g1.5g3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50g15kcal0.5g2g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1604kcal43.6g177.8g78.8g14.4g
Valittu annoskoko595g802kcal21.8g88.9g39.4g7.2g
Annoskoko puolitettuna298g401kcal10.9g44.5g19.7g3.6g
Arvot/100g100g135kcal3.7g14.9g6.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82507