Sorsapata, Salla
Tarvikkeet: pata, paistinpannu.
Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.
Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.
Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.
Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.
Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.
Lisää ruskistuneet palat pataan.
Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.
Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.
Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa
Sallay