Suklaatorttu
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.
Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.
Lisää kasvirasva.
Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.
Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.
Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.
Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.
kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.
Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.
Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.
Sekoita, kunnes suklaa sulanut.
Kaada taikinapohjalle.
Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.
Raasta päälle tummaa suklaata.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa
January