Kana-ananaspaistos
1 pss Myllyn Paras Fusilli Makaronia (500 g) tai Täysjyvä Fusilli Makaronia (500 g)
2 tlk ananaspaloja (400/200 g)
Kanakastike:
2 rkl margariinia tai öljyä
400 g hedelmä (ananas) marinoituja broilerin fileepaloja
1 pss pakastesipulikuutioita (200 g) tai 2 sipulia
3-6 valkosipulinkynttä
1 tl currya
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
2 tl rakuunaa
1 kanaliemikuutio
3 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5 dl vettä (osa voi olla tuoremehua)
1 tlk ananasmurskaa (200/100 g)
100 g valkosipulituorejuustoa
n. 2 dl ruoanvalmistuskermaa tai kookoskermaa
Pinnalle:
1-2 dl juustoraastetta
Keitä Fusilli Makaronia kattilassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 10 min. Valuta lävikössä ja kaada makaroni voideltuun uunivuokaan tai lasagnevuokaan.
Lisää sekaan ananaspalat.
Paista broileripalat ja sipulit teflon-kattilassa, mausta ja ripottele pintaan vehnäjauhoja, lisää vesi hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää ananasmurska liemineen, tuorejuusto ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen makaronien sekaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 386 grammaa
Pertsi