Papu-vehnäsalaatti
Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.
Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).
Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!
Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.
Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.
Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa
Sallay