Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g184g52kcal1.1g10.9g0.4g4.6g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Pekoni rasvainen 60g226kcal7.2g0g22.2g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)13g94kcal0g0g10.4g0g
Hirvenliha 280g315kcal59.2g0g8.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 333g142kcal1.3g13.7g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 120g468kcal2.6g2.6g50.4g0g
Lihaliemi laimennettu 200g38kcal0g6g1.2g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g20g72kcal2.6g14g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2820g2950kcal155.8g118.2g187.8g17.6g
Valittu annoskoko1410g1475kcal77.9g59.1g93.9g8.8g
Annoskoko puolitettuna705g738kcal39g29.6g47g4.4g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565