Hirvipata marinoidusta hirvestä
Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.
Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.
Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.
Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.
Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.
Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.
Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.
Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.
Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.
Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa
Sallay