Peruna-papusalaatti
Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!
Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.
Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.
Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.
Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa
Sallay