Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 100g108kcal8.4g14g0.4g7g
Herne 80g55kcal4g7.5g0.3g2.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Omena, keskikokoinen 200g150g51kcal0.3g10.6g0.5g2.7g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Viinietikka 15g3.1kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g25g143kcal4.4g5.9g12.4g3g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1208g1295kcal41g122.4g67.8g35.4g
Valittu annoskoko604g648kcal20.5g61.2g33.9g17.7g
Annoskoko puolitettuna302g324kcal10.3g30.6g17g8.9g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204