Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 28g247kcal0g0g28g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)10g7kcal0.1g0.9g0.4g0g
Currytahna punainen (Pirkka)10g26kcal0.2g0.9g2.4g0g
Pirkka luomu tomaattimurska999g300kcal14g64.9g5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 599g798kcal50.6g105.5g12g30g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.3g0g0g
Viinietikka 60g12kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g3138kcal135.6g425.8g96.2g64.6g
Valittu annoskoko1880g1569kcal67.8g212.9g48.1g32.3g
Annoskoko puolitettuna940g784kcal33.9g106.5g24.1g16.2g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570