Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)10g7kcal0.1g0.9g0.4g0g
Currytahna punainen (Pirkka)10g26kcal0.2g0.9g2.4g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1000g300kcal14g65g5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 600g798kcal50.6g105.6g12g30g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.3g0g0g
Viinietikka 60g12kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3764g3141kcal135.6g426.2g96.2g64.6g
Valittu annoskoko1882g1570kcal67.8g213.1g48.1g32.3g
Annoskoko puolitettuna941g785kcal33.9g106.6g24.1g16.2g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570