Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.8g0.1g0.3g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)13g8.7kcal0.1g1.2g0.5g0g
Currytahna punainen (Pirkka)13g33kcal0.3g1.1g3g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1249g375kcal17.5g81.2g6.2g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 749g997kcal63.2g131.9g15g37.5g
Hunaja 50g165kcal0.2g40.4g0g0g
Viinietikka 75g16kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4700g3922kcal169.2g532.4g120.2g80.6g
Valittu annoskoko2350g1961kcal84.6g266.2g60.1g40.3g
Annoskoko puolitettuna1175g981kcal42.3g133.1g30.1g20.2g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570