Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)2.5g1.7kcal0g0.2g0.1g0g
Currytahna punainen (Pirkka)2.5g6.5kcal0.1g0.2g0.6g0g
Pirkka luomu tomaattimurska250g75kcal3.5g16.2g1.2g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 150g199kcal12.6g26.4g3g7.5g
Hunaja 10g33kcal0g8.1g0g0g
Viinietikka 15g3.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g784kcal33.8g106.4g24g16.2g
Valittu annoskoko470g392kcal16.9g53.2g12g8.1g
Annoskoko puolitettuna235g196kcal8.5g26.6g6g4.1g
Arvot/100g100g83kcal3.6g11.3g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570