Ruskakeitto
500g porkkanoita
150g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2rkl öljyä
1rkl currya
1,5 dl vettä
lihaliemikuutio
200g pehmeää vuohenjuustoa
100g kylmäsavuporoa
rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Raasta tai suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset.
Sekoittele.
Lisää paistamisen lopussa curry kasvisten joukkoon ja kääntele.
Sitten vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää liemikuutio.
Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.
Lisää vuohenjuusto ja anna sen liueta Soseuta keitto halutessasi.
Lisää joukkoon poro.
Anna hautua hetki.
Rouhi pippuri, tarkista maku ja lisää persilja.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1410 grammaa
Lippo