Karpalohyytelökakku
"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.
Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.
Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.
Kokeile kypsyys.
Anna jäähtyä vuoassa.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.
Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.
Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.
Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.
Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.
Koristele ennen tarjoilua.
"
Lähde: www. keventajat.
fi
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa
Vepa