Spelttilesesämpylät
1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)
Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.
Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.
Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.
Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).
Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.
Sivele sämpylät vedellä.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Kerroin 1,1
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa
Marika75