Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi470g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 31g99kcal8.9g2.1g6.1g9.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl169g575kcal23.7g108.3g5.2g9.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g306g1100kcal39.7g213.8g6.4g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g3589kcal152g649g35.6g63.6g
Valittu annoskoko1008g1795kcal76g324.5g17.8g31.8g
Annoskoko puolitettuna504g897kcal38g162.3g8.9g15.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116