Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 33g105kcal9.4g2.3g6.5g9.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl180g612kcal25.2g115.2g5.6g9.9g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g325g1170kcal42.2g227.5g6.8g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2145g3819kcal161.4g690.6g38g67.8g
Valittu annoskoko1073g1909kcal80.7g345.3g19g33.9g
Annoskoko puolitettuna536g955kcal40.4g172.7g9.5g17g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116