Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.3g11kcal0.9g0.2g0.7g1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl18g62kcal2.5g11.6g0.6g1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g33g118kcal4.3g22.9g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g385kcal16.2g69.4g4g6.8g
Valittu annoskoko108g192kcal8.1g34.7g2g3.4g
Annoskoko puolitettuna54g96kcal4.1g17.4g1g1.7g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.9g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116