Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi537g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.4g0.1g2.2g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 35g113kcal10.1g2.4g7g10.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl193g657kcal27.1g123.7g6g10.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g349g1257kcal45.4g244.4g7.3g12.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g4102kcal173.6g741.8g40.8g72.8g
Valittu annoskoko1152g2051kcal86.8g370.9g20.4g36.4g
Annoskoko puolitettuna576g1026kcal43.4g185.5g10.2g18.2g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116