Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi604g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.8g0.4g0.1g2.5g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 39g127kcal11.4g2.7g7.9g12g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl218g740kcal30.5g139.2g6.7g12g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g393g1414kcal51.1g274.9g8.2g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g4614kcal195.6g834.4g45.8g82g
Valittu annoskoko1296g2307kcal97.8g417.2g22.9g41g
Annoskoko puolitettuna648g1154kcal48.9g208.6g11.5g20.5g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116