Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.4g14kcal1.3g0.3g0.9g1.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl24g82kcal3.4g15.5g0.7g1.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g44g157kcal5.7g30.5g0.9g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g513kcal21.8g92.6g5g9g
Valittu annoskoko144g256kcal10.9g46.3g2.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna72g128kcal5.5g23.2g1.3g2.3g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116