Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi671g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.3g0.4g0.2g2.8g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 44g141kcal12.7g3.1g8.7g13.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl242g822kcal33.8g154.7g7.5g13.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g436g1571kcal56.7g305.5g9.2g16.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g5127kcal217g927.4g51.2g91.2g
Valittu annoskoko1440g2564kcal108.5g463.7g25.6g45.6g
Annoskoko puolitettuna720g1282kcal54.3g231.9g12.8g22.8g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116