Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5g3.8kcal0.7g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.5g18kcal1.6g0.4g1.1g1.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl30g103kcal4.2g19.3g0.9g1.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g55g196kcal7.1g38.2g1.1g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g641kcal27.2g116g6.2g11.4g
Valittu annoskoko180g321kcal13.6g58g3.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna90g160kcal6.8g29g1.6g2.9g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.7g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116