Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 60g45kcal7.9g0.7g0.2g4.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 65g210kcal18.8g4.5g13g19.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl360g1224kcal50.4g230.4g11.2g19.8g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g650g2340kcal84.5g455g13.6g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4290g7637kcal323.2g1381.2g76g135.6g
Valittu annoskoko2145g3819kcal161.6g690.6g38g67.8g
Annoskoko puolitettuna1073g1909kcal80.8g345.3g19g33.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116