Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6g4.5kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.5g21kcal1.9g0.5g1.3g2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl36g123kcal5.1g23.2g1.1g2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g66g236kcal8.5g45.8g1.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g769kcal32.6g139.2g7.6g13.6g
Valittu annoskoko216g385kcal16.3g69.6g3.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna108g192kcal8.2g34.8g1.9g3.4g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116